Noel

C-Style ft. Edlira Spaho

Record Details

Released:
2022
Genre:
Rap

Tracklist

  1. Noel -:-- / 3:27

Ref. (Edlira)
Noel Noel
Ngazëllohu botë
Jo më nuk je në terr

Si agim shpresa vjen
Paqe midis nesh Ai sjell
Emanuel

Vargu 1
Ishte një natë
jo si çdo natë tjetër
qielli ishte i kthjellët
yjet ndrinin tepër.

Por më shumë
një yll po shkëlqen,
rrugën tre dijetarëve
ai po ja rrëfen.

Udhëtuan
nga shumë larg dhe shumë ditë,
Se e kuptuan,
u përmbushën profecitë.

“N’betlehem do t’lind
Ai që do prij popullin e tij”
dhe Mbretit të porsalindur
ata duan t’i japin lavdi.

Disa barinj ndër fusha
tufat po i ruajnë
si dritë lavdia e Zotit shfaqet
dhe ëngjëlli jep një lajm:

“Mos kini frikë,
po ju shpall një lajm të mirë,
Krishti, Zoti, Shpëtimtari
sot për ju ka lind.”

Dhe një ushtri e madhe qiellore,
bashkohet në çast,
Plotë gëzim, si një kor
këndonin bashkë :

“Lavdi Perëndisë
në lartësi,
Paqe në tokë për njerëzit
që ai ka dashuri”

Ref. (Edlira)
Noel Noel
Ngazëllohu botë
Jo më nuk je në terr

Si agim, shpresa vjen
Paqe midis nesh ai sjell
Emanuel

Vargu 2
Dhe ja aty i shtrirë në një grazhd
mbështjellë me pelena,
rrethuar me kafshë.
Zoti i gjithë krijimit zgjodhi të vij,
si drita në terr
të ndriçoj njerëzit e tij.

Ar, temjan edhe mirrë
dhuruan dijetarët
për Mbretin që ka lind.
Barinjtë foshnjen kur e panë
filluan ta adhurojnë
sepse qe siç engjëlli kishte thënë

Fëmija me emrin jezus,
Mbreti i premtuar,
nga lashtësia është thënë
njerëzit ka për ti çliruar

nga robëria, dëshpërimi
të pastër ti bëj sërish,
me Atin ti pajtoj
plangprishësi të vij në sh’pi

Do të quhet: Princi i paqes,
At’ i përjetshëm,
Perëndi i fuqishëm,
Këshilltar i mrekullueshëm.

Mbi supet e tij
do t’qëndroj i gjithë sundimi.
Ndaj për k’të Mbret të ri,
le t’filloj kremtimi!

Ref. (Edlira)
Noel Noel
Ngazëllohu botë
Jo më nuk je në terr

Si agim, shpresa vjen
Paqe midis nesh ai sjell
Emanuel