Shpresë

C-Style

Record Details

Released
2020
Genre
Rap

Tracklist

  1. Shpresë -:-- / 3:34

Vargu 1:
Eci rrugës në turmat qëndroj
Vështroj fytyrat e tyre dhe shpresë nuk shikoj
Nga pamja duken cool
sikur cdo gjë po shkon mirë
Por njeriun ta gjykosh nga pamja e jashtme nuk është mirë.

Të rinj që ecin pa qëllim, pa drejtim
Duan t’tregojnë që kanë vlerë
Bëjnë cdo gjë për këtë qëllim
Vemendje ata kërkojnë, dashuri dhe pranim,
Por sa më shumë mbushen
ndihen prap bosh si në fillim.

Fytyrën e një të moshuari unë vështroj
Rrudhat që ka në ballë
për vuajtjet më tregojnë.
Mendoj:
“çfarë kanë parë ata sy në k’të vend kur ushtria serbe masakroi në vitin 99?”

Zemra më dhëmb, as mund ta imagjinoj
Nga sytë me dalin lot
veç kur e mendoj.
Shpirti i këtij populli ka një plagë të thellë
Po kërkojnë për pak shpresë
por ende s’po e gjejnë.

REFRENI:
Hej, me thuaj ku të shkoj?
Më thuaj si t’ja bëj,
shpresë ku të kërkoj?
Kur asgjë s’ka kuptim,
në vuajtje e në mundim
si t’ja bëj shpirti im?

Dëgjo, të kuptoj miku im
Jeta ime ka qënë në kryqëzim,
pa kuptim dhe drejtim.
Por duhet t’besosh
që ka shpresë dhe ja vlen të luftosh.
Ngrije kokën lart!

Vargu 2:
Shoh njerëz të zhgënjyer
nga liderat që kanë
Padrejtesi dhe korrupsion mund të shohësh nga cdo anë.
Përpiqen të punojnë
për familjen t’sigurojnë
Por ato pak monedha
për të jetuar nuk mjaftojnë.

Cfarë të bëjnë, ku të shkojnë
t’marrin atë që kanë nevoj kompromis ata bëjnë.
E shohin si shpëtim të largohen nga ky vend
Se në Gjermani ose Zvicer
të japin atë që meriton. Jo!

Hey Jo mos u largo,
e di që s’ke më shpresë por
mos u largo
Nëse e do k’të vend dhe e quan atdheun tënd
Duhet të qëndrosh dhë ndryshimin ti të bësh

Të jetosh me ndershmëri, me drejtësi
Të ngresh zërin për të shtypurin
të ndash pak dashuri.
Nëse do n’k’të vend
ndryshimin ti t’shikosh
Cdo gjë nis nga ty
tani është koha të fillosh!

REFRENI (2X)

Vargu 3:
Por unë e di
ku shpresë mund të gjej
Për të jetuar në këtë botë
dhe atë përtej.
Aty ku marr forcë, aty ku gjej qëllim
Aty ku shpirti ngushëllohet
kur gjendet në trishtim.

Jam i sigurt në duart e Atij
që lavdinë e Tij la
Dhe për t’marrë mëkatin tim
jetën e Tij Ai dha.
Ai që mposhti vdekjen është Zoti im,
Jezusi është i vetmi Zot
Te Ai gjejmë shpresë dhe shpëtim!

Ngrije kokën lart!

Credits:
released February 7, 2020
Lyrics: C-Style
Beat/Music: Khi Rho Beats
Mixing & Master: Aaron Smith